zondag 28 november 2010

wonder-olie

Drukke tijden zijn het voor Kookstudio Udo.
Veel kookworkshops, goede energie en leuk koken, dat is waarvoor we ooit zijn gegaan 30 jaar geleden. En dat doen we nog steeds met veel plezier.
Er is natuurlijk het een en ander bijgekomen. Vroeger werkten we met alleen een telefoon, met draaischijf. Jaha, papa verhaalt uit de oude doos, maar we hebben het hier toch alleen maar over 1982.
Schrijfmachine erbij, met Type-EX.
Internet heeft natuurlijk gezorgd voor een ware revolutie. We waren er vroeg bij (1996), dankzij onze oudste zoon Yumi, die toen 14 was en ons de kop gek bleef zeuren over zoiets als internet.

We zijn nu even verder en gestart met een blog. Elke dag een verhaal en/of recept op de site.
Zoals je gisteren hebt gemerkt ging dat even niet lukken, maar vandaag MOET ik het gewoon doen, ook al is tijd een schaars goed.

Iedereen heeft wel peper en zout in de keuken staan, zo dicht mogelijk bij het fornuis.
Kookstudio.nl heeft er nog een 3e "ingrediënt bijgezet om de 3-eenheid compleet te maken: Een soepkom met geurige olie. Met een kwastje erin. Staat altijd klaar om een ovenschaal mee in te vetten, om stokbrood mee in te smeren of om een stuk vlees of vis mee in te kwasten.

Hieronder het recept, een onderdeel van onze tapasworkshop:

“Geurige” stokbroodjes" (3 “bake-off” broodjes van 3 dm. lengte voor 10 personen)
3 bake-off stokbroodjes
Basis-oliemengsel, ook te gebruiken voor de knoflookbollen, gepofte paprika’s of voor het roosteren van courgetteplakjes:
1 dl. olijfolie
¼ eetlepel zeer fijn gehakte tijm en rozemarijn
½ klein uitgeperst teentje knoflook
peper
witte wijn en grof zeezout

Maak een mengsel van: olijfolie, tijm en rozemarijn, uitgeperste teen knoflook en peper. Snij 3 bake-off stokbroodjes in de lengte door en leg ze op de bakplaat. Besprenkel het snijvlak met een weinig witte wijn, strooi er nog wat grof zeezout en droge tijm over, besmeer dit met een kwastje met het basis-oliemengsel van hierboven. Leg de halve stokbroden 15 min. in de oven, 200°C.

Voor meer info en recepten ga naar www.kookstudio.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten