dinsdag 22 maart 2011

Sudderlappen (voor bij de hete bliksem)

Om de cyclus van aardappelschotels te volmaken hierbij stooflapjes met limoenblad. Samen met de hete bliksem krijgen we dan een vorm van jachtschotel. Maak een dag van te voren en laat na afkoeling in de koeling staan. Door het "erwtensoep-effect" nog lekkerder.


recept voor 10 personen:

2 kg riblappen

peper, zout

flinke scheut olijfolie

50 g. boter (of liever nog Ghee)

2 grote uien

½ winterwortel

2 meiknolletjes

2 stengels bleekselderij

3 teentjes knoflook

1 glas witte wijn

1 glas rode wijn

water tot de lapjes onder staan

enkele takjes tijm

1 takje rozemarijn

3 blaadjes laurier

4 blaadjes limoenblad ( djeroek poeroet )

3 blokjes kippenbouillon ( graag uit de natuurwinkel, zonder MSG )



Strooi peper en zout over de riblappen.

Smelt de boter/Ghee in een grote braadpan, voeg de olijfolie toe.

Braad hierin de riblapjes aan alle kanten op een middelhoog vuur bruin.

Haal ze uit de pan en braad in dezelfde boter/olie de stukken ui, wortel, meiknol, selderij lichtbruin. Laat heel even de knoflooktenen meebraden.

Voeg nu wijn, water, kruiden en bouillonblokjes toe, leg de lapjes er weer bij.

Breng aan de kook en laat zachtjes met het deksel op de pan 3-4 uur sudderen.


Onze site: www.kookstudio.nl en voor kookvakanties in Frankrijk www.kookvakantie.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten