dinsdag 5 oktober 2010

Loopt het ut de hand?

Kijk,
Vroeger, tja vroeger, werd de gekookte ham gewoon gemaakt van de achterbout van een varken. Dat is nu allang niet meer zo. Schouder"ham" slaat dus al helemaal nergens op.

Maar om te laten zien hoever we de weg aan het kwijtraken zijn publiceer ik hieronder een lijstje van toevoegingen aan een plakje gekookte ham, gekocht dit keer bij de Jumbo:

De sticker bevatte de volgende informatie:

Ingrediënten:
Varkensvlees 85 %
water
voedingszuur E 325
zout
varkenseiwit
dextrose
aardappel(zetmeel)
suiker
stabilisator E 452
emulgator E 407
zuurteregelaar E331
anti-oxidant E316
aroma
smaakversterker E621, E635
gehydroliseerd soja-eiwit
conserveermiddel E250
kruidenextract ( selderij )
plantaardig vet
plantaardige olie
bevat allergenen: soja, selderij

Gewoon een plakje ham, dus!

Het probleem is dat er nergens meer een gewoon plakje achterham te krijgen is. Ja misschien bij de bio-winkel, maar die is helaas voor het grote publiek niet te betalen.


Boekje over additieven/e-nummers: WAT ZIT ER IN UW ETEN?
Uitgeverij Bouillon Bilthoven, 030-2280315

Geen opmerkingen:

Een reactie posten